У фельдшерсько-акушерських пунктах сіл Яблунів, Пекарі, Бобриця та ще в п’яти інших селах Канівського району щойно з’явилася нова комп’ютерна техніка.

— До мене зверталися по допомогу у придбанні комп’ютерів лікарі та фельдшери ФАПів, — поділився народний депутат України Владислав Голуб (на знімку — під час зустрічі у ФАПі). — У більшості з них або зовсім не було комп’ютера або вони були старого зразка. Тільки-но з’явилася можливість закупити потрібну техніку, я це зробив.
Тепер медпрацівники глибинки через мережу Інтернет можуть консультуватися з вузькими спеціалістами районної та обласної лікарень, стежити за новинками в галузі охорони здоров’я.
Крім допомоги з комп’ютеризацією сільських медзакладів, Владислав Голуб здійснює у своєму окрузі соціальний проект «Медицина йде до людей». До двадцяти населених пунктів Канівського району за графіком приїжджають лікарі вториннної ланки надання медичної допомоги і проводять прийом пацієнтів.
— Це надзвичайно потрібна робота, — переконана фельдшер села Пекарі Любов Булах. — Селянам дуже важко діставатися до райцентру, чекати своєї черги до сімейного лікаря, брати направлення до вузького спеціаліста, а потім через кілька днів знову вирушати до лікарні. Медичні консультації, огляди, які здійснюють під час виїзних прийомів кардіолог, офтальмолог, невролог, інші фахівці, — найкраща профілактика захворювань. Жителі сіл Канівського району дуже вдячні своєму народному депутатові за ініціативу та увагу.

Лідія ЛІСОВА.
Фото автора.