Відновити баланс аквакультури Південного Бугу в межах Вінниці — з цією метою річку зарибили мальками товстолоба, щуки, коропа, білого амура та сома. Загалом 4,5 тонни випустили в річку біля острова Бригантина.
— Очищення однієї з найбільших водних артерій держави проводимо комплексно, — зазначив присутній під час незвичної акції голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. — Причому розпочали з притоки Південного Бугу, де у нинішньому році працював земснаряд. Такі само роботи продовжимо на самій річці. Відновленню балансу аквакультури сприятимуть риби, які здатні знищувати водорості, поїдати водну рослинність тощо.
Доставили «живе срібло» з Херсонського рибоекспериментального виробничого заводу. Привезли спеціалізованим рибовозом. За словами голови Держрибагентства України Ярослава Бєлова, який узяв участь в акції, зариблення Південного Бугу — це крок на шляху реалізації державної Програми рибовідновлення. Згідно з цим документом, у нинішньому році планують випустити у водойми 12,5 мільйона мальків. Посадовець уточнив, що вже зарибили Київську, Дніпропетровську, Запорізьку, Миколаївську, Хмельницьку області. А нині таку роботу виконали у Вінниці. Випустити молодняк риб у ще одну річку, Дністер, яка протікає територією регіону, планують наступного року.

Вінниця.