Чернігівська міська влада, відколи її очолив Владислав Атрошенко, поставила амбітне, але, як виявляється, реальне завдання — за десять років відремонтувати всі міські дороги. Арифметика така: у Чернігові площа доріг становить 2,75 мільйона квадратних метрів, за три роки відремонтовано 800 тисяч квадратних метрів.
На нараді у міській раді Владислав Атрошенко заявив, що в якісному ремонті доріг він зацікавлений особисто, адже всі претензії земляки висуватимуть саме йому. Тому неякісну роботу він змушує виконавців переробляти. Так було, коли підрядна організація виправляла дефекти асфальтового покриття на вулиці Шевченка. До речі, муніципальна влада при укладанні договорів вимагає гарантійного листа від власників та акціонерів компаній — підрядних організацій, що роблять ремонти.
Спершу місто оновило основні магістралі, але тепер дійшла черга і до інших вулиць. Понад те, завдяки проекту, коли при 20 відсотках фінансування мешканцями місто додає 80 відсотків з бюджету, ремонтують і міждворові проїзди, маленькі вулички. На міській нараді йшлося про вивчення стану і завантаженості шляхів із тим, аби визначити, які з них ремонтувати наступного року.
А в’їзд до Чернігова з боку столиці відтепер прикрашатимуть молоденькі дуби — їх щойно висадили вздовж оновленої траси. На якій, до речі, є тепер і велосипедна доріжка, і захисна огорожа. А дубів висаджено аж 240 — навесні буде красиво.

Чернігів.