Горе-реформатори «Укрпошти», отримуючи сотні тисяч зарплати,
цинічно виплачують працівникам відділень копійчану плату

Такого ще не було. Навіть у Черкасах періодичні видання та кореспонденцію почали доставляти... двічі на тиждень. Аби дізнатися, що сталося із доставкою, наш власний кореспондент завітала на поштове відділення № 1 Черкаської дирекції «Укрпошти».
Заступник начальника відділення Олена Міщенко, листоноші Олександр Оберемко та Тетяна Дуброва пояснили ситуацію. Через низьку зарплату поштовики звільняються з роботи, а на їхнє місце практично неможливо знайти нових працівників.

 

Заступник начальника відділення Олена Міщенко, листоноші Олександр Оберемко і Тетяна Дуброва (зліва направо).

Зокрема, на першому, центральному відділенні, зараз не вистачає трьох листонош. Це означає, що на трьох дільницях нема кому розносити пошту. Почергово, двічі на тиждень, їх обслуговують листоноші з інших дільниць.
— Я два десятки років працюю на пошті, — поділилася Тетяна Дуброва. — Це нелегка робота. Проте вона гідно не оцінюється державою. «Чистими» на руки ми отримуємо близько двох з половиною тисяч гривень — менше навіть за «мінімалку». Хіба можна на ці гроші прожити в обласному центрі, годувати дітей, навчати їх? Звісно, що ні. Ось і звільняються з пошти, їдуть за межі держави на заробітки. Он на стовпах просто під Будинком зв’язку та облдержадміністрацією рясніють запрошення на закордонну працю.
Ще гірше становище у сільських відділеннях. Столичний менеджмент «Укрпошти» дореформувався до того, що перевів сільських поштовиків на 0,23—0,25 відсотка ставки. Листоноші, які з важкими сумками долають протягом робочого дня по 20—25 кілометрів, доставляючи не тільки кореспонденцію, пенсію, а й товари першої необхідності, не отримують і тисячі гривень зарплати!
— Ми ж усі працюємо на мільйонну зарплату та премії київським начальникам! — з гіркотою говорили листоноші у Кам’янському районі. — Їм потрібно розкішно жити, їздити на дорогих автомобілях. Але якщо вони думають, що, закривши сільські поштові відділення, ще більше збагатяться, то глибоко помиляються. Від розвалу та руїни ще ніхто не виграв...

Лідія ЛІСОВА.
Фото автора.