Інноваційний проект «Українські митці за вільну Україну», приурочений 100-річчю Української революції, розпочали у загальноосвітніх школах серед старшокласників Вінниччини.
Кожна його сторінка присвячена відомим митцям краю — від минулого до сучасності. «Ставили за мету донести до учнів імена відомих подолян, котрі своє життя і творчість присвятили боротьбі за незалежність держави, — каже керівник департаменту інформаційної діяльності Вінницької ОДА Світлана Василюк. — Ніде правди діти, далеко не всі прізвища наших борців відомі нинішньому поколінню. Наш проект національно-патріотичного спрямування відновлює забуті сторінки».
Департамент інформаційної діяльності проводить захід спільно з місцевим державним педагогічним університетом імені Михайла Коцюбинського.
Завідувач кафедри історії та культури України названого вишу доктор історичних наук професор Ольга Коляструк наголошує на правильно підібраній цільовій аудиторії. У такому віці у молоді закладаються основи об’єктивного сприйняття подій. Особливо запам’ятовуються факти з біографії конкретної людини, а також її здобутки, досягнення, здатність до самопожертви.
Реалізацію проекту розпочали з обласного центру. Перша зустріч науковців відбулася у загальноосвітній школі №20. Планують поширити захід у кожній школі краю.