Бронзову нагороду міжнародного молодіжного конкурсу «STARTUP-ПРОЕКТ» у Вірменії виборола команда Вінницького національного аграрного університету (ВНАУ). Так відзначено розробку автоматизованої установки «Рука-робот», яку можна використовувати у тепличному господарстві з можливістю віддаленого керування (GET ECO).

На знімку: команда-переможець ВНАУ у Єревані (друга ліворуч Інна Гончарук).

— Чотири команди-фіналісти змагалися за цю відзнаку, — розповіла проректор ВНАУ Інна Гончарук, яка представляла навчальний заклад на конкурсі. — Журі визначилося з призером тільки після усних додаткових запитань. Пишаюся нашими студентами, які відповідали упевнено, а головне — правильно, і в результаті — «бронза» наша!
Творче змагання талановитої молоді відбувалося в рамках реалізації проекту «Вищі навчальні заклади для молодіжного підприємництва» за програмою Erasmus+ на базі Вірменського державного університету економіки. «Майже 90 робіт з вишів країн колишнього Союзу було подано на конкурс, — каже Інна Гончарук. — Рейтингове оцінювання здійснювали міжнародні експерти. Вони відібрали від нашої держави для участі у другому етапі 16 команд. Три з них — з нашого університету. Одна з них повертається з нагородою».

Віктор СКРИПНИК.
Фото зі сторінки Інни Гончарук у Фейсбуці.