На Тернопільщину врочисто передали каталог обладнання, закупленого в межах Проекту модернізації медичного обладнання у Кременецькій районній клінічній лікарні представниками закладу та місцевої громади. Задля цього область відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Сумі Шігекі (на знімку).

Він розповів, що завдяки співпраці з Тернопільською організацією Товариства Червоного Хреста України впродовж квітня—липня 2017 року за кошти уряду Японії закупили обладнання для проведення клінічних досліджень. А саме: ультразвукову діагностичну систему, гематологічний аналізатор, апарат для інвазивної та неінвазивної вентиляції легенів. До слова, завдяки придбаному УЗД-апарату, що працює в приймально-діагностичному відділенні невідкладної допомоги лікарні, вже проведено 7 820 обстежень.
Голова обласної ради Віктор Овчарук подякував за відчутну поміч краю, адже Японія надала фінансову допомогу в розмірі майже 79 тис. доларів для Проекту модернізації медичного обладнання у Кременецькій районній клінічній лікарні.

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото надано прес-службою Тернопільської облради.

Тернопільська область.