Кабінет Міністрів схвалив підготовлений до другого читання проект Держбюджету на 2019 рік та за кілька днів передасть його на розгляд парламенту. Глава уряду закликав народних депутатів уже наступного пленарного тижня ухвалити цей документ у другому читанні, зберігши в ньому баланс між доходами та видатками. «Важливо, щоб бюджет було ухвалено до 1 грудня. Так ми отримаємо доступ до ресурсів МВФ, ЄС, Світового банку, щоб забезпечити стабільність та обслуговування боргу», — сказав прем’єр Володимир Гройсман під час учорашнього засідання Кабінету Міністрів.

А розпочалося засідання з обговорення найгарячішої теми — відсутності теплопостачання у деяких містах України. Прем’єр, назвавши безвідповідальною та неприпустимою бездіяльність голів деяких міст, які замість належним чином виконувати свої обов’язки, виголошують абсурдні заяви, підкреслив, що заручниками цього не повинні ставати люди. «Я 24 години на добу вимушений займатися питанням постачання тепла, розблоковувати його вольовим рішенням і особистим втручанням по Кривому Рогу, Павлограду, Херсону. Тому що вони неспроможні виконати свою елементарну функцію. Важко з квітня нормально підготувати теплосистему, щоб дати людям тепло? Вже й повноваження дали, грошей було 70 мільярдів, а тепер уже 230 мільярдів гривень. 99 відсотків міських голів — адекватні люди, проте є й такі, що я не розумію, навіщо вони обираються, якщо не можуть зробити елементарні речі», — зазначив він та нагадав, що також було ухвалено закон про реструктуризацію боргів. Тож коли деякі міські голови не знають, як це зробити, то уряд звертатиметься до парламенту щодо відсторонення їх від займаних посад. «Мені просто набридла оця безвідповідальність, яку люди відчувають кожного дня», — підкреслив В. Гройсман.
Віце-прем’єр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко повідомив, що сьогодні по всій країні 1146 теплокомуненерго і ТЕЦ постачають тепло. До того ж він наголосив, що борги попередніх періодів ніхто не скасовував, тож чимало з них пройшли через реструктуризацію і їм було списано 2,7 мільярда гривень штрафів та пені. Коли ж мова про Смілу, то, за словами віце-прем’єра, там місцеві депутати три місяці шукали 15 мільйонів гривень, щоб дати гарантії для запуску опалення, але водночас працівникам міської ради тільки за інтенсивність праці було виплачено понад 9 мільйонів гривень. 
Народний депутат Віктор Кривенко («Самопоміч») повідомив, що у Верховній Раді вже зареєстровано проект постанови про переобрання міського голови Сміли та депутатів міськради. За словами парламентарія, якщо вони знайшли час і можливість, щоб заплатити собі понад 9 мільйонів гривень за інтенсивність праці, але при цьому ані міський голова, ані жоден із міських депутатів навіть не вважали за потрібне вийти до багатотисячного віче, щоб пояснити ситуацію з опаленням, то перевибори безумовно назріли. Водночас В. Кривенко звернув увагу, що люди гроші заплатили, а тому треба розібратися з керівництвом підприємства «Смілаенергоінвест», яке ці гроші розікрало. «Несправедливо знову вішати ці борги на місто, і люди категорично проти цього», — підкреслив народний депутат та закликав право-охоронні органи розібратися в цій ситуації.
Схожу думку висловив і народний депутат Сергій Рудик (Блок Петра Порошенка). «Нафтогаз України» вважає, що Сміла має взяти на себе створені у 2010 році підприємством «Смілаенергоінвест» борги та погодитися на їх реструктуризацію і тоді буде увімкнуто опалення. Але це по мінімуму 87 мільйонів гривень, а разом з пенею — 150 мільйонів гривень. Смілянський бюджет цієї суми не потягне», — наголосив 
С. Рудик і закликав уряд «натиснути» на «Нафтогаз України», бо 68 тисяч населення не можуть чекати, коли запрацює місцеве самоврядування.
Прем’єр у відповідь зауважив, що люди не мають бути заручниками неухвалення рішення. «Якби я був міським головою, то прийняв би рішення про реструктуризацію боргу, а потім пішов би до суду і там відстоював свої права», — сказав В. Гройсман та зауважив, що в уряду нині недостатньо повноважень для контролю за цими питаннями. «Ми внесемо пропозицію щодо змін до закону про Кабінет Міністрів України. Треба наводити порядок, але розв’яжіть мені руки», — звернувся прем’єр до народних депутатів та додав, що правоохоронці вже займаються цими питаннями.