Відтепер у 169-му навчальному центрі Збройних Сил України «Десна» харчування — за каталогом. І в ньому — йогурти, соки, фрукти, а з основних страв — реберця свинячі тушковані, борщ український зі сметаною, гречана каша, філе куряче чи індиче тощо.
Нову систему запроваджують у всіх Збройних Силах України, а в «Десні» вона  запрацювала після введення в дію відремонтованої їдальні. Через деякий час стане до ладу ще одна, адже тут на харчуванні перебуває більше трьох тисяч військових.
Триразове харчування коштує 68 гривень 15 копійок на день. «Солдат має отримати від 3 до 3,6 тисячі калорій на день, — каже начальник продовольчої служби 169-го навчального центру Андрій Чертов. — Працюють у нас 38 кухарів, продукти завозять двічі на тиждень. Якщо за старою системою у нас було 36—50 найменувань продуктів, то зараз понад 400. Філе індички, філе куряче, запечене з печерицями або в сметанному соусі. На вибір у нас перші страви: борщ український зі сметаною або курячий бульйон. Це для хлопців, які потребують дієтичного харчування. Ми вже тиждень пропрацювали і орієнтуємося на побажання особового складу».

Чернігівська область.