На відкриття меморіальної дошки Максиму Авдієнку його батько не прийшов — Олександр Авдієнко проходив медичну комісію, щоб іти воювати в зону ООС замість сина.

Старший матрос Максим Авдієнко (на знімку) служив у військовій частині 36-ї окремої бригади морської піхоти. Він родом з Гірська — села на кордоні з Росією. Військовослужбовець загинув у вересні цього року біля села Водяне Волноваського району на Донеччині.
Меморіальну дошку відкрито на будівлі вищого професійного училища лісового господарства у Сновську, де хлопець навчався. 20-річний Максим не встиг попрацювати лісником, як мріяв, бо загинув внаслідок обстрілу з протитанкової зброї російських окупантів.
Учні профтехучилища на урочистій лінійці з нагоди відкриття меморіальної дошки випускнику Максиму Авдієнку слухали виступи міського голови Сновська Олександра Медведьова, заступника військового комісара Михайла Хомчука та своєї директорки Лариси Дубини, які розповідали про подвиг захисника України. А скорботні обличчя вдови героя та матері нагадували: війна триває.

Василь ЧЕПУРНИЙ.
Фото надано автором.

Чернігівська область.