У Житомирі вручено відзнаки переможцям обласного щорічного конкурсу «Краща книга року-2018». Їх привітали заступник голови обласної державної адміністрації Ярослав Лагута та заступник голови облради Максим Вілівчук — співголови оргкомітету конкурсу. Переможців визначено в шести номінаціях. У номінації «Наш край» кращим став Григорій Цимбалюк зі своєю книжкою «Він був справжнім». Це спогади про Якова Зайка, який був народним депутатом першого скликання, загинув під час Революції Гідності та удостоєний звання Героя України. Ярослав Марищенко відзначений у номінації «Особистість і доба» за книгу «Україна у війні».

На знімку: співголови оргкомітету вітають письменницю Марію Пономаренко, яка відзначена за книжку «Колиска для Джмеля» в номінації «Світ дитинства».

Фото прес-служби ОДА.

 

ТИМ ЧАСОМ

Про поліщуків розповідають книга і фільм

В обласному центрі презентували книжку та фільм, які розповідають про результати вивчення культурно-мовної неповторності поліщуків. Як повідомили під час прес-конференції в Житомирському державному університеті імені Івана Франка, матеріали для реалізації проекту «Єдність у різноманітті. Культурно-мовна неповторність етнографічних груп українців. Поліщуки» збиралися у селах Овруцького, Коростенського та Лугинського районів, де представники експедиції вивчали життя поліщуків, їхні побут, мову, звичаї. Керівники проекту — доктор філологічних наук, професор ЖДУ Віктор Мойсієнко та завідувач навчальної лабораторії «Центр молодіжної політики» цього університету Володимир Виговський.

Оксана ЛУК’ЯНЕНКО.

Житомир.