Працівники підприємства «ЧеЗаРа» вийшли на попереджувальну акцію протесту, бо вже сім місяців не отримують зарплати. А дехто не бачив її вже 15 місяців... Люди кажуть, що їх, таких обдурених, — 210. Борг становить 3,8 млн грн.

Протестувальники розгублені, але налаштовані рішуче: якщо їхні вимоги не будуть задоволені — обіцяють перекривати дороги.
Йдеться про колишній Чернігівський радіоприладний завод, що належав до військово-промислового комплексу СРСР. Навіть у незалежній Україні його керівництво залишалося вірним Москві, за що колишній директор отримував від Путіна і орден «Дружби народів». Донедавна держава мала блокуючий пакет з 25 відсотків акцій, а решта — у приватних руках. Підприємство як об’єктивно (занепад усього військово-промислового комплексу), так і спеціально доводилося до банкрутства, і тільки блокуючий пакет заважав повному знищенню заводу.
Проте нові власники знайшли спосіб, як не платити людям, — підприємство розділили на три частини, і тепер навіть рішення суду з виплати зарплат неможливо виконати: на основному заводі навіть не лишилося обладнання.
Виробництво на межі зупинки, адже навіть опалення керівництво не підключає.

Василь ЧЕПУРНИЙ.
Фото надано автором.