Останньої доби (станом на ранок 19.11) російські найманці 16 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. До того ж ворог п’ять разів застосовував озброєння, заборонене Мінськими угодами, зокрема й артилерію. За даними прес-центру штабу ООС, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російські окупаційні війська обстрілювали позиції Об’єднаних сил в районах населених пунктів Жолобок, Новотошківське, Світлодарськ, Травневе, Верхньоторецьке, Авдіївка, Красногорівка, Павлопіль, Водяне та Гнутове.

Окрім того, на опорні пункти наших військ поблизу Новотошківського та Світлодарська противник здійснював вогневий вплив з мінометів калібру 120 мм. Позиції Об’єднаних сил в районі Травневого окупанти обстрілювали з мінометів 82-го калібру, а поблизу Жолобка — ще й з артилерії калібру 122 мм.
«Під час бойових дій жоден військовослужбовець не постраждав. За даними розвідки, протягом 18 листопада трьох російських окупантів було знищено та ще чотирьох поранено», — йдеться в повідомленні групи.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — околиці Донецька): «Ситуація під нашим контролем. Російські найманці продовжують обстрілювати наш сектор. Не гребують і важким озброєнням. Зокрема, частенько прилітають снаряди 122 калібру. В суботу диверсійна група впритул підійшла до наших позицій. Намагалися закидати нас гранатами. Зав’язався бій. Тривав він понад годину. Побратими вчасно виявили ворога й дали гідну відсіч. Згідно з нашою розвідкою в них великі втрати. На щастя, хлопці всі живі й здорові. На даний момент спокійно, готуємося до вечора».