Учора міністри закордонних справ ЄС у Брюсселі обговорювали ситуацію в Україні та шляхи можливого реагування на факт проведення так званих виборів на окупованих територіях Донбасу. Перед засіданням міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом зауважила: «Важливо, щоб ця ситуація не стала чимось на кшталт замороженого конфлікту, про який з часом усі забудуть. Ми будемо сильно реагувати на так звані вибори на Донбасі», — повідомляє Укрінформ.

І хоча питання про запровадження нових санкцій проти РФ до порядку денного засідання міністрів внесено не було, напередодні низка ЗМІ повідомляла про цілком вірогідний варіант розширення обмежувального переліку через організацію так званих виборів в ОРДЛО.
Також учора 27 міністрів країн ЄС підтримали проект угоди про Brexit, досягнутої минулого тижня. «Європейська сторона ще має прийняти рішення щодо внутрішнього процесу узгодження перехідного періоду», — уточнив головний переговірник ЄС Мішель Барньє на брифінгу після зустрічі міністрів, повідомляє Reuters.
Окрім того, Рада ЄС схвалила нові правила Шенгенської інформаційної системи. Зокрема, зміни сприятимуть зміцненню боротьби з тероризмом і серйозними злочинами, забезпечать високий рівень безпеки в ЄС та сприятимуть управлінню міграцією, інформує прес-служба Ради ЄС. Правила передбачають можливість використання зображення людини для цілей ідентифікації, зокрема, для забезпечення узгодженості процедур прикордонного контролю. Також дозволяється включити профіль ДНК для полегшення ідентифікації зниклих без вести осіб у випадках, коли дані про відбиток пальця, фотографії чи зображення особи не доступні або не підходять для ідентифікації.