З понеділка активісти, як і обіцяли, перекривають рух автотранспорту на найжвавішій міжнародній трасі Київ—Чоп. Дорога пролягає через Верецький перевал територією Закарпаття аж до кордону України з країнами Євросоюзу. Акція відбувається при в’їзді у селище Нижні Ворота Воловецького району.
Речниця патрульної поліції регіону Марія Туряниця кореспондентові «Голосу України» повідомила, що зараз проїзд через дорожню станцію «Нижні Ворота» ускладнено. Нині там триває акція, учасники якої здійснюють безперервний рух пішохідним переходом. Патрульні на місці події забезпечують охорону громадського порядку та займаються регулюванням руху.
Речниця також додала, що її відомство «прикріплює карти можливих варіантів об’їзду» цієї ділянки дороги. Об’їхати це місце важко, та можливо через Ужоцький або інший перевал через Карпати. Але то далеко і незручно.
Протестувальники вимагають знизити ціни на природний газ, на пальне тощо. І кажуть, що їхня акція безстрокова — доки вимоги, які висувають, влада не виконає.

Ужгород.