Центр вертебрології і реабілітації у Житомирі прийняв перших пацієнтів. Найсучаснішим в Україні назвав його під час церемонії відкриття віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко (на знімку ліворуч). Це один із наймасштабніших об’єктів області, який реконструювали впродовж року за кошти ДФРР у співфінансуванні з обласного бюджету.

Для того, аби центр став найкращим медичним закладом в Україні, приміщення ззовні та всередині повністю відремонтували, утеплили, зробили перепланування, замінили інженерні мережі, закупили нові сучасні меблі та обладнання. Загалом на це витрачено 55 млн грн. Щороку тут проходитимуть оздоровлення понад п’ять тисяч пацієнтів як з області, так і з інших регіонів України. Одночасно зможуть пролікуватись стаціонарно та амбулаторно 110 осіб. Учасники АТО Житомирщини та жителі області, які отримали направлення на лікування за медичними показаннями, проходитимуть реабілітацію безплатно. Для ветеранів з інших областей, а також пацієнтів без направлень вартість лікування становить: амбулаторно — 1630 грн, стаціонарно — 3100 грн. Курс лікування — 12 днів.
Фахівці новітнього центру лікуватимуть пацієнтів, які отримали черепно-мозкові травми, травми хребта і спинного мозку, із судинними ураженнями головного і спинного мозку, а також із порушенням опорно-рухового апарату.

Оксана ЛУК’ЯНЕНКО.
Фото прес-служби Житомирської ОДА.