Цьогоріч у грудні на українців чекає додатковий вихідний, а з урахуванням його вихідними буде третина місяця — 11 днів проти 20 робочих.

У вівторок, 25 грудня, Україна святкуватиме католицьке Різдво. Його визнали загальнодержавним торік. «Майже 23 тисяч чинних релігійних православних, греко-католицьких та деяких інших християнських громад відзначають Різдво Христове 7 січня за юліанським календарем. У той же час на сьогодні в Україні налічується майже 11 тисяч релігійних католицьких і протестантських громад, що становить близько 30 відсотків від усіх релігійних організацій України, які святкують Різдво Христове за григоріанським календарем, тобто 25 грудня», — йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
Отже, 25 грудня — офіційний день відпочинку для всієї країни. Вихідним буде і день напередодні Різдва — 24 грудня (понеділок), однак цей робочий день переноситься на суботу перед ним, 22 грудня.
Аналогічно Україна відсвяткує і Новий рік. Останній робочий день цього року, 31 грудня, який випадає на понеділок, що передує офіційному вихідному — 1 січня, і теж буде вихідним. Натомість українці вийдуть на роботу в суботу, 29 грудня.
Вперше Україна відсвяткувала католицьке Різдво на офіційному рівні минулого року.

Вл. інф.