Полтава:

Три виготовлені на базі шасі Кременчуцького автозаводу екскаватори-планувальники передали загону спеціального призначення Головного управління ДСНС у Донецькій області. Йдеться про універсальні спецмашини, призначені для всіх видів земляних робіт, необхідних для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.
За допомогою цих екскаваторів копають і розширюють траншеї, планують та вирівнюють майданчики, розпушують ґрунт, переміщують вантажі вагою до 1,2 тонни. А з використанням гідромолота подрібнюють тверді породи та елементи бетонних конструкцій. Щоб усе те забезпечити, на шасі всюдихода «КрАЗ-6321» колісної формули 6х6 фахівці ще одного українського підприємства «Техкомплект» становили навісне обладнання, виготовлене у Словенії. Така міжнародна кооперація промисловців дала можливість спроектувати й виготовити справді сучасні, потужні й мобільні екскаватори.
Це особливо важливо для регіону, де надзвичайні ситуації виникають, зокрема, й після чергових варварських атак терористів на цивільні об’єкти, коли доводиться, скажімо, ліквідовувати наслідки їхніх артобстрілів. Кожен такий універсальний «солдат» має ківш об’ємом 0,63 куб. м, продуктивність екскавації сягає 108 кубів за годину. Не менш важливо й те, що його надбудову встановлено на колісному автомобілі, завдяки чому до місця надзвичайної ситуації можна дістатись якнайшвидше. Адже у багатьох випадках саме фактор оперативності має вирішальне значення.