Працівники чернігівського підприємства «ЧеЗаРа» пройшли вулицями міста (на знімку), протестуючи проти невиплати зарплати.

За офіційними даними, підприємство заборгувало 2,8 млн грн, є борг також перед Пенсійним фондом. Своєю чергою боржниками заводу є підприємства, підпорядковані «Укроборонпрому».
Тому, як повідомила заступник голови ОДА Наталія Романова, хоча адміністрація і не має права втручатися у господарську діяльність акціонерного товариства, але й байдуже спостерігати за порушенням прав громадян не може. Тому ОДА підготувала листи до Секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова, до генерального директора «Укроборонпрому» Павла Букіна, чиї замовлення виконує «ЧеЗаРа».
Наталія Романова зустрілася з мітингувальниками, які прийшли під стіни ОДА, і повідомила, що керівництво заводу запевняє — перший транш у сумі 1,5 млн грн уже надходить на рахунки заводу, решта прийде наступного тижня.
Нагадаємо: кілька днів тому активісти перекривали рух центральною вулицею Шевченка та проводили мітинг біля свого підприємства.

Василь ЧЕПУРНИЙ.
Фото автора.