Після чотирьох років простою відновив роботу Якимівський гранітний кар’єр, що в Оратівському районі. Тут знову виготовляють щебінь і відсів завдяки коштам одного з вітчизняних інвесторів.

За словами засновника підприємства Анатолія Мельника, протягом цього року реалізовано інвестиційний проект «Промислова розробка Староживотівського родовища гранітів та мігматитів». Загалом витрачено дев’ять мільйонів гривень. За ці кошти придбано і встановлено виробничі лінії. «Це 40—45 нових робочих місць, — уточнює Анатолій Мельник. — Планується розширення виробництва продукції. Якщо у 2013 році, коли зупинили роботу на чотири роки, за дев’ять місяців виробили 19,8 тисячі тонн щебеню, то тепер, після оновлення, очікуємо до 500 тисяч тонн продукції протягом року».
Перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко так прокоментував відновлення роботи кар’єра: «Тут є принаймні три позитивні моменти. По-перше, нові робочі місця, уже працює 30 осіб, зверніть увагу, що промислове підприємство розташовується в аграрному районі, тому кожна виробнича діяльність є важливою. По-друге, матимемо надходження коштів у бюджет. По-третє, щебінь — це та продукція, що має нині значний попит — для ремонту доріг, для будівельної галузі. Після кризового 2014 року підприємства, які виробляють цеглу, цемент, інші будівельні матеріали, скоротили їх виробництво приблизно утричі. Створення нових потужностей у такій галузі заслуговує на підтримку. Саме тому обласна влада підтримала реалізацію інвестиційного проекту з відновлення роботи Якимівського кар’єра».