За добу (станом на ранок 26.11) російські найманці 16 разів відкривали вогонь по наших військових. У дев’яти випадках противник застосував озброєння, заборонене Мінськими угодами. За даними прес-центру штабу ООС, ворог гатив у районах населених пунктів Троїцьке, Луганське, Травневе, Піски, Красногорівка, Чермалик, Павлопіль та Лебединське. Тут російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Крім того, з мінометів калібру 82 мм ворог обстрілював позиції Об’єднаних сил поблизу Малинового, Водяного, Луганського, Новолуганського та Чермалика. Міномети 120-го калібру загарбники тричі застосували біля Троїцького та один раз — у районі Луганського.
«Під час бойових дій поранення дістали два військовослужбовці. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров’я військовослужбовців ЗСУ та цивільного населення», — йдеться в повідомленні.
Днями ЗСУ вдалося визволити черговий населений пункт на Донбасі. За інформацією наших військових, попри ворожий обстріл і смертельну небезпеку, бійці спецпризначення під самим носом ворога підняли український прапор у селі Розсадки. У штабі ООС наголосили, що спецпризначенці готувалися до проведення операції більш як місяць. Саме тоді розвідка виявила в селі противника.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Вночі бойовики почали обстріл. Спочатку традиційно зі стрілецької зброї. Потім наростили інтенсивність і калібр. По нас працювали АГС. Обстріл тривав понад годину. Потім орки випустили кілька протитанкових ракет. Дали гідну відсіч. Вони одразу запросили перемир’я. Усі хлопці в підрозділі живі й здорові».