У рамках проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», що нині реалізовується на Рівненщині, передбачено проведення тренінгів для підвищення кваліфікації сімейних лікарів та районних лікарів-кардіологів. Уже розпочався четвертий, фінальний етап таких навчань, під час яких медики мають змогу поглибити свої знання щодо лікування та профілактики найбільш поширених хвороб систем кровообігу: ішемічної хвороби серця, стенокардії, гострого коронарного синдрому, артеріальної гіпертензії та інших.
За словами керівника групи консультаційної підтримки проекту Сергія Рибачка, під час реалізації субпроекту передбачалося проведення навчання майже півтори тисячі сімейних лікарів та лікарів-кардіологів.
— Загалом у рамках проекту передбачається проведення 55 дводенних тренінгів. За два попередні роки реалізації проекту ми провели 49 тренінгів, участь у яких взяли 1016 лікарів нашої області. Тож нині розпочали четвертий, останній етап, у рамках якого відбудеться ще шість таких тренінгів, — повідомив він.

Рівне.