Вінницькі лікарі, зокрема сімейної медицини, ознайомилися з досвідом роботи колег із Нідерландів та Італії.

Приблизно на 90 відсотків потреби пацієнтів у Нідерландах забезпечують лікарі сімейної медицини. Про це повідомив один із них — доктор Хенк ван Схотхорст — у Вінниці під час проведення тренінгів для фахівців цієї ланки. Доктор Хенк ван Схотхорст приїздить до нашої держави упродовж п’яти років.
У навчальних тренінгах взяли участь 14 медиків, 13 з яких практикуючі сімейні лікарі, ще один — фахівець кафедри пропедевтики (скороченого курсу вивчення дисциплін) Вінницького національного медичного університету імені Пирогова. Ті, хто пройшов навчання, ділитимуться знаннями з колегами під час заходів, що їх організовуватиме обласний департамент охорони здоров’я.
Окрім того, двоє лікарів з італійського міста Неграр провели майстер-клас для неврологів та реаніматологів на базі Міської клінічної лікарні № 1 та Центру первинної медико-санітарної допомоги № 2. Із фахівцями з неврології працювали завідувач відділення неврології лікарні Клаудіо Бьянконі та лікар відділення екстреної медичної допомоги Карло Лоренц. До міста над Бугом приїхали у рамках співпраці між Вінницькою міськрадою та Нунціатурою Ватикану в Україні та Конгрегацією Дон Калабрія. Ініціатором у її налагодженні є міський голова Вінниці Сергій Моргунов. Торік шестеро вінницьких лікарів стажувалися в названому італійському медичному закладі.
— Співпраця з італійськими медиками матиме продовження, — зазначив керівник департаменту охорони здоров’я Вінницької міськради Олександр Шиш. — Розробили спільний документ, де передбачено низку заходів з обміну досвідом. Одним із них став нинішній майстер-клас, проведений колегами з Італії.

Вінницька область.