Правління Національного банку України ухвалило рішення віднести АТ «ВТБ Банк» до категорії неплатоспроможних. Про це інформує прес-служба НБУ.
Нацрегулятор повідомив, що через зниження обсягу ліквідності цього банку та погіршення його фінансового стану 13 листопада цього року АТ «ВТБ Банк» віднесено до категорії проблемних. Тоді ж цій фінансовій установі дали термін, аби привести свою діяльності у відповідність до вимог законодавства. Утім, впоратися з кризою банку не вдалося.
НБУ наголошує, що 97 відсотків вкладників «ВТБ Банку» (59 108 осіб) отримають свої кошти у повному обсязі, оскільки розмір їхніх вкладів не перевищує гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суми в 200 тисяч гривень. Клієнти із більшими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. Загалом фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладникам в обсязі 942,7 мільйона гривень.
Також у Нацбанку запевняють, що віднесення АТ «ВТБ Банк» до категорії неплатоспроможних жодним чином не впливає на стабільність банківського сектору України, «оскільки частка вказаної фінустанови становить 0,6% від чистих активів платоспроможних банків».