Міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк, депутати та члени міськ-виконкому звернулися з листом до керуючого Володимир-Волинської єпархії УПЦ Московського патріархату митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира, в якому закликали його долучитися до створення єдиної помісної канонічної Української православної церкви.
— Закликаємо вас не бути осторонь цього виклику, долучитися до праведного процесу подолання роз’єднання і створити єдину помісну канонічну Українську православну церкву. Віримо, що обов’язок, який ви добровільно взяли на себе перед Богом і людьми, вкаже вам правильний вибір, — ідеться в листі.
Подібні звернення до митрополита Володимира надійшли від керівників п’ятнадцяти громадських організацій області, мирян села Грив’ятки Ковельського району, Волинського осередку Всеукраїнського громадського об’єднання «Союз Українок»...
— Гуртуймося навколо своєї, Української церкви! Забудьмо, що розділяло й сварило нас, православних українців й українок, у минулому! Зробімо все для єднання заради Бога, заради майбутнього України, щоб ані диявол, ані вороги Батьківщини, бачачи нашу одностайну віру, надію і любов, не змогли нас перемогти, — пишуть у зверненні активістки «Союзу Українок».

Волинська область.