Президент Петро Порошенко провів нараду із силовиками, під час якої доручив керівникам структур, міністерств та відомств визначити першочергові заходи щодо запровадження та забезпечення режиму воєнного стану в окремих регіонах України.
«Хочу ще раз наголосити — жодної цивільної людини запровадження воєнного стану не торкнеться», — сказав Петро Порошенко. І додав, що тим часом ми зможемо посилити ЗСУ для відсічі російської агресії.
Міністр оборони Степан Полторак доповів, що Міноборони, ЗСУ, Головне управління розвідки, Державна служба транспорту приступили до виконання указу щодо введення воєнного стану. Так, при Міноборони розгорнуто пункти управління і створено координаційний центр із взаємодії з органами державної виконавчої влади та військовим командуванням.

Він складається з трьох центрів, один з яких займається військово-політичним керівництвом, другий — управлінням забезпечення озброєнням і військовою технікою, третій — управлінням забезпечення матеріальними запасами. Крім того, створено оперативну групу зі всіх міністерств, щоб розв’язувати проблеми, пов’язані із постачанням, забезпеченням озброєння і техніки. Також триває робота з поповнення всіх видів запасів, організовано взаємодію з підприємствами «Укроборонпрому» та іншими щодо прискорення постачання озброєння і техніки.
Начальник Генштабу Віктор Муженко доповів, що з 26 листопада тривають заходи з приведення у бойову готовність військових частин і з’єднань ЗСУ. Також заплановано здійснити з облдержадміністраціями низку заходів щодо оперативного обладнання території. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів про забезпечення порядку в регіонах та недопущення дестабілізації ситуації, зокрема в областях, де запроваджується воєнний стан, повідомляє прес-служба глави держави.