Тарифи на централізоване теплопостачання та гарячу воду зростуть у Вінниці з першого дня наступного року. Втім, не настільки, як пропонувало комунальне підприємство «Вінницяміськтеплоенерго».
За тепло, що його подають вінничанам централізовано, плата збільшиться на 22,4% (замість пропонованих 27,6%), гарячу воду — на 17,5% (замість 26,2%). Саме такі тарифи затвердила підприємству Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Як пояснили у прес-службі підприємства, зміна тарифів зумовлена підвищенням вартості ціни на природний газ. З 1 листопада нинішнього року вартість кубічного метра такого палива зросла з 6,9 до 8,5 гривень. У тарифі на централізоване постачання тепла та подачу гарячої води у будинки вартість блакитного палива становить 84%. Більшість котелень у Вінниці працює саме на такому паливі.
У «Вінницяміськтеплоенерго» нагадали також своїм споживачам про борги, їх загальна сума перевищила 60 мільйонів гривень. Щоправда, досі не пояснили, чому обігрівали частину будинків у жовтні, коли в окремі дні температура повітря сягала плюс двадцяти. Мешканці таких квартир били у всі дзвони — зверталися і до теплопостачальників, і до міської влади, та марно. А тепер їм про борги нагадали...

Вінниця.