Ідеться про танки, артилерію, літаки та кораблі в Чорному та Азовському морях. За даними Міноборони, після конфлікту поблизу Керченської протоки окупанти розгорнули на півночі півострова, неподалік міста Джанкой, зенітно-ракетні комплекси С-400.
Днями в Криму зафіксували також і переміщення ракетних комплексів «Бал». Вони вражають цілі і на воді, і на суші. Досить небезпечна зброя, адже дальність польоту ракети системи — 260 кілометрів. Останнім часом Крим із курортного півострова перетворився на справжню військову фортецю. І Москва цього не приховує й продовжує брязкати зброєю вздовж наших кордонів.
Неспокійна ситуація і на Донбасі. За добу (станом на ранок 4.12) російські найманці 14 разів відкривали вогонь. Зокрема, зафіксовано чотири випадки застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами. За даними прес-центру штабу ООС, ворог гатив у районах населених пунктів Кримське, Троїцьке, Степне, Авдіївка, Водяне, Славне, Чермалик, Водяне, що на Приазов’ї, та Гнутове. Тут бойовики вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
По опорних пунктах Об’єднаних сил біля Кримського окупанти двічі застосували міномети калібру 82 мм, а оборонні укріплення поблизу Пісків противник обстріляв ще й з мінометів 120-го калібру.
«Під час бойових дій поранення дістали двоє військовослужбовців. ЗСУ вживали адекватних заходів для придушення ворожої вогневої активності. За даними розвідки, трьох російських окупантів було знищено, а ще трьох — поранено», — йдеться в повідомленні штабу.