В апітерапевтичному оздоровчому комплексі «Мивіра», єдиному на Буковині фітоцентрі, який функціонує у селі Михайлівка Глибоцького району, відкрили музей бджільництва. Проект «Мивіра», до слова, здійснено за підтримки Австрійської агенції розвитку та Програми розвитку ООН в Україні.
Відтепер у «Мивірі» можна не тільки оздоровитися, а ще й доторкнутися до знаряддя бджолярів минулих епох. Тут можна побачити перший вулик, медогонку ХІХ століття й уявити себе пасічником.
Перший музей бджільництва у Чернівецькій області відкрив один із найдосвідченіших бджолярів Буковини Михайло Баловсяк. Він займається бджолами майже 30 років, маючи потужну пасіку, яка налічує майже 270 сімей. У Михайла Васильовича є власна майстерня, де він виготовляє все необхідне у бджолиній справі. Охочим продає бджолині пакети. Один такий пакет складається з матки та 4 рамок від вулика. А відвідують «Мивіру» люди звідусіль.
Бджільництво дуже популярне на Буковині. Карпатське різнотрав’я — унікальна сировина для виробництва екологічно чистого меду, тому традиції бджолярства тут ретельно бережуть. Туристи розвозять буковинський мед світами. Місцеві підприємці активно займаються налагодженням експорту меду в ЄС, розуміючи, що мед з карпатських полонин — поза конкуренцією.
Музей меду та бджільництва у селі Михайлівка, на думку його організаторів, зробить цікавим цей гарний та корисний промисел для молоді, котра вже задумується над успішною справою у майбутньому.