До 2020 року продовжили дію обласної комплексної програми підтримки учасників АТО, членів їхніх сімей та сімей загиблих (померлих) захисників країни депутати Вінницької облради.
Документ підтримали одностайно на позачерговій сесії 4 грудня всі 70 депутатів, присутні у залі. Один з пунктів програми, що діє з 2016 року, передбачає компенсацію витрат на навчання студентам—учасникам АТО та їхнім дітям, які здобувають освіту на контрактній формі навчання денного відділення. Йдеться про вищі навчальні заклади усіх рівнів акредитації — від першого до четвертого, незалежно від форми власності, якщо вони розташовані на території Вінницької області. Для отримання компенсації студент має надати довідку з навчального закладу до відділу соціального захисту населення у тому районі чи місті, де він проживає. Компенсація здійснюється за кожен семестр.
— Наша область єдина в державі, де у програмі підтримки учасників АТО передбачено компенсаційні виплати за навчання у вишах захисникам країни та їхнім дітям, — зазначила на сесії директор департаменту соціального захисту населення Наталія Заболотна. — Сплачуємо з обласного бюджету.
За інформацією Н. Заболотної, в регіоні 223 студенти отримують таку фінансову підтримку. З них 143 — у вишах третього і четвертого рівнів акредитації, інші — у коледжах та технікумах. Чергова сума виплат становить 2 мільйони 271 тисячу гривень.