Таку думку висловив Патріарх Єрусалима і всієї Палестини Феофіл ІІІ на зустрічі з народним депутатом сьомого скликання Володимиром Продивусом

Хрест з діамантами. Такий подарунок зробив патріарх Єрусалимський і всієї Палестини Феофіл ІІІ народному депутату сьомого скликання, меценату і доброчинцю Володимиру Продивусу. Як символ особливої поваги та довіри. Цієї відзнаки його було удостоєно за вагомий внесок у збереження світових святинь.

Володимир Продивус дарує Патріарху Єрусалима картину українського живописця «Вінницький Єрусалим».

Фото з особистого архіву Олексія Кириленка.

Це сталося під час відвідин громадським діячем держави Ізраїль. Володимир Продивус бере активну участь у суспільному житті України. Його точка зору на процеси, які відбуваються в нашій країні, цікавить не лише керівників іноземних держав, а й представників релігійних організацій, зокрема православних церков.
У тронній залі Єрусалимської патріархії відбулася і розмова з Патріархом Феофілом ІІІ. Зокрема, обговорювалися питання миру та єдності в Україні та світі. Тим більше, думка Блаженнішого чимало важить з огляду на ту роль, яку обіймає Єрусалимська церква у православному світі. І це пов’язано з тим, що перша християнська община з’явилася саме в Єрусалимі. І саме тут знаходяться найбільші християнські святині.
Безумовно, пильна увага Патріарха Єрусалимського і всієї Палестини Феофіла ІІІ до України пов’язана з тими процесами, які відбуваються у нашій країні, зокрема в християнських общинах. Як зазначив Патріарх, Єрусалимська церква молиться, щоб усі складні питання в Україні вирішувалися мирним шляхом, без застосування сили. На його думку, треба завжди залишати вікно для можливого діалогу, запасатися терпінням і мудрістю і рухатися шляхом культурної дипломатії. Тисячі прочан з України, Грузії, Абхазії, Росії, Болгарії, Сербії, інших країн приїздять в Єрусалим з молитвою за Україну. Молитва і віра в Христове Воскресіння об’єднує їх, підкреслив Феофіл ІІІ. Сила Христової церкви в людинолюбстві, а не в політиці.
У свою чергу народний депутат сьомого скликання Володимир Продивус звернув увагу на те, що сила українського народу полягала в єдності,      ДУХОВНОСТІ, людинолюбстві. Саме ці риси характеру допомагали українському народові жити і перемагати у важкі часи, складні періоди історії.
І своєрідним нагадуванням про це став подарунок, який відомий меценат і доброчинець Володимир Продивус зробив Патріарху. Він подарував картину українського живописця Мар’яна Луніва, на якій зображено «Вінницький Єрусалим» — історичний район обласного центру. Саме цей район Вінниці символізує мудрість і дружелюбність. Саме ті, хто його населяли, попри важкі часи і великі втрати під час Другої світової війни, не втратили свого обличчя і залишили свій слід в історії. І допомагали їм у цьому віра, дружба і єдність. Отож є сподівання, що і їхні спадкоємці продемонструють ці найкращі свої риси у ці нелегкі для країни часи.

Редакція «Голосу України» приєднується до вітань народного депутата сьомого скликання Володимира Продивуса з прийдешнім днем народження.