На Луганщині у міських та районних центрах зайнятості відбулися ярмарки вакансій для людей з інвалідністю. За офіційними даними, в області проживають майже 13 тисяч таких осіб працездатного віку, з яких офіційно мають роботу лише 3904 людини. Щоб допомогти працевлаштуватися тим з них, хто це може і хоче, в містах та райцентрах організували такі заходи. До них ретельно готувались і роботодавці.

На знімку: проведення ярмарку вакансій у Сєверодонецькому міському центрі зайнятості.

У Сєверодонецьку, зокрема, свої пропозиції оголосили ДП «Сєверодонецька ТЕЦ», НПО «Сєверодонецький Склопластик», ПП «Сєверодонецьке Комфорт-Авто», КП «Житлосервіс «Світанок», міський відділ освіти, мережа супермаркетів. У Лисичанську вакансії надали страхова компанія «Аско-Донбас Північний», ПАТ «Лисичанськвугілля», житлові організації та приватні підприємці. Ті, хто зацікавився вакансіями, могли особисто поспілкуватися з представниками роботодавців.
Слід зазначити, що під час таких заходів безробітні отримували корисну інформацію від представників державних, медичних та соціальних установ. Зокрема, люди дізнавалися про свої права при працевлаштуванні, можливість безплатної санаторно-курортної реабілітації, про оплату складного індивідуального протезування за рахунок Фонду соціального захисту інвалідів тощо.
До речі, на ярмарках роботодавцям нагадували про створення доступних і зручних умов праці. А представникам центру медико-соціальної експертизи порадили вказувати в направленні на роботу не тільки конкретну рекомендовану професію, а й набір дозволених функцій.

Павло ВОРОНЦОВ.
Фото прес-служби Луганського обласного центру зайнятості.