У місті-райцентрі Глобине мешканців приватної садибної забудови почали забезпечувати індивідуальними пластиковими контейнерами для твердих побутових відходів. Їх вони отримують безплатно в рамках реалізації програми поводження з ТПВ.

Згадані контейнери об’ємом 120 літрів — досить сучасні й зручні в експлуатації, закриті й за формою нагадують великі візки-«кравчучки» на колесах. Щоб поставити такий накопичувач побутового сміття у власному дворі, господарям приватних помешкань достатньо оформити договір із місцевим комунальним підприємством, яке вивозитиме відходи двічі на місяць. Послуга, звісно, платна, однак її вартість (6 гривень 40 копійок на місяць з однієї особи) залишається більш ніж помірною. Мешканцям достатньо саме у визначені дні викотити свій «візок» за ворота — все інше зроблять працівники КП «Глобинське». Вміст контейнерів планують сортувати вже на сміттєзвалищі.
Водночас у місті є вісім належно облаштованих майданчиків із контейнерами для різних видів відходів — паперу, скла та пластику. Раніше в райцентрі, що віднедавна став «столицею» ще й об’єднаної територіальної громади, практикували таке вивезення непотребу з садиб у пакетах, однак така система виявилася, м’яко кажучи, далекою від оптимальної. Надто за умов, коли у Глобиному через відсутність централізованої каналізації до останнього часу практично не споруджували багатоповерхівок, тож майже 90 відсотків об’єктів житлової забудови — це саме приватні садиби. Для їх мешканців уже закупили 500 індивідуальних пластикових контейнерів. Щоб забезпечити ними «садибні» мікрорайони повністю, міська влада планує придбати ще дві з половиною тисячі таких накопичувачів твердих побутових відходів.