В Університеті «Україна» визначили переможців IV конкурсу студентських творчих робіт із соціальних комунікацій. Захід присвятили 20-річчю з дня заснування цього навчального закладу. Конкурс зібрав твори різних жанрів — есе, нариси, поезія, переклади, історичні розвідки про українські міста, щемливі трепетні відгуки про свою альма-матер та викладачів. Хоч би про що писали молоді таланти у своїх творчих роботах, їх об’єднувало одне: любов до університету!
Надзвичайно талановита студентка третього курсу Інституту філософії та соціальних комунікацій Єлизавета Радванська, безперечно, гордість і майбутнє не тільки університету, а й України в цілому! Завдяки своїм перекладам творів Сергія Єсеніна, Марини Цвєтаєвої, Булата Окуджави, Анни Ахматової, Євгена Євтушенка та інших авторів студентка посіла перше місце у номінації «Поезія, переклади». Друге місце у цій номінації виборола студентка третього курсу Інституту філології та соціальних комунікацій Мирослава Вовкотруб за підбірку власних поезій. Талановиту дівчину відзначили за її перші поетичні спроби, надзвичайно образні та емоційні!
У номінації «Проза» перше місце за оповідання «Війна» також присуджено Єлизаветі Радванській. Друге місце та іменний приз від президента університету «Україна» за глибоке, тепле зізнання у любові рідному вишу — новелу-усвідомлення «Університет «Україна» в моїй долі» — отримала обдарована студентка Дніпровської філії Анна Ціпура. Дівчина з інвалідністю підкорила журі своїм талантом і трепетною душею!
У номінації «Пісня» лише один лідер — студент Вінницької філії Університету «Україна» В’ячеслав Майстренко. За пісню «Глінтвейн» він отримає першу премію та іменний приз від народної співачки України Надії Крутової-Шестак.
У номінації «Фотоермітаж» — два призові місця: перше посіла студентка Миколаївської філії Анастасія Калачова за серію фотознімків про Миколаїв. На другому місці — студент Запорізького коледжу Костянтин Гречковський за серію знімків «Козацька Хортиця».
У номінації «Відеоробота» перше місце також за Миколаєвом! Переможницями стали студентки Юлія Кускова, Євгенія Голубова, Дар’я Соколовська за чудовий дотепний ролик про студентське життя!
Неабиякий урожай студентських буктрейлерів ускладнив вибір претендентів на гран-прі. Найвищих нагород удостоєні одразу кілька авторів. Перший гран-прі поїде у Миколаївську філію, до переможниць Юлії Кускової, Євгенії Голубової, Дар’ї Соколовської. Наступні два гран-прі дісталися талановитим студенткам Хмельницького інституту соціальних технологій Марії Гончар (за буктрейлер «Аліса в країні чудес») та Інні Михайловській (за буктрейлер «Улюблені книги»).
Керівництво університету привітало переможців і побажало всім студентам нових цікавих творчих знахідок.

Лілія Золотоноша, журналіст Університету «Україна».