На Донбасі активізувалися бойові дії. Якщо останніми тижнями практично не було обстрілів, то тепер інтенсивність зросла практично втричі. Наші військові стверджують: буде загострення та ескалація. Лише за добу (станом на ранок 6.12) російські найманці понад 15 разів відкривали вогонь. У шести випадках противник застосував озброєння, заборонене Мінськими угодами.
 

За даними прес-центру штабу ООС, окупанти вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, поблизу населеного пункту Опитне ворог обстріляв опорні пункти Об’єднаних сил з мінометів калібру 120 мм та гатив неподалік хутора Вільного з мінометів калібру 82 мм. У цьому районі загарбники також застосували зенітну установку ЗУ-23-2 та двічі — протитанкові керовані ракети.
Ворог також гатив на підступах до населених пунктів Піски, Тарамчук, Новомихайлівка, Крас-ногорівка, Чермалик та Гнутове. Вогонь з важкого озброєння в цих випадках не вівся.
«Під час бойових дій поранено одного військовослужбовця. За даними розвідки, трьох окупантів знищено та ще двох поранено», — йдеться в повідомленні штабу.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — околиці Донецька): «Ситуація під контролем. У нашому секторі відносно спокійно. В орків — ротація. Заїхала нова група з РФ. Вони обживаються, укріплюють позиції, ведуть спостереження. Як показує практика, найближчими днями чекаємо провокацій із важкої зброї. У нас щодня тумани й дощі, земля вкрита шаром криги. Не найкращі умови для бойових дій. Обстріли окупанти розпочинають щойно спускаються сутінки. Здебільшого вони ведуть вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів. Учора прилетіло декілька мін 82-го калібру. Стягнули вони на передову й важку техніку. Ми постійно чуємо, як вони прогрівають двигуни танків. Усі хлопці в підрозділі живі й здорові».