У місті-райцентрі Лохвиця, що на Полтавщині, врочисто відкрили пам’ятний знак на честь полеглих захисників України. Десятеро земляків віком від 25 до 41 року віддали своє життя у неоголошеній війні з терористами і загарбниками на Донбасі. Тепер їхні прізвища та імена викарбувані на гранітній дошці у центрі великої стели. Поруч — іще дві дошки з тематичними зображеннями та полум’яними словами нашого поета-пророка Тараса Шевченка.

Вшанувати пам’ять героїв — Олександра Курбацького, Олександра Матійчука, Анатолія Гнатенка, Івана Лебеденка, Олега Коваленка, Юрія Сердюка, Валентина Чурікова, Сергія Войтера, Миколи Ларіна та Валерія Литвиненка — прийшли багато земляків. Звертаючись до них, керівники міста й району, військовослужбовці, представники громадських організацій наголошували на тому, що згадані звитяжці до кінця виконали свій військовий, громадянський і синівський обов’язок захищати Батьківщину, рідний край і найближчих людей.
Водночас їхній приклад мужності та жертовності має стати дороговказом для нинішніх і майбутніх оборонців України. Особливо тепер, коли підступний ворог здійснює агресію не лише на суші, а й на морі. Є своя глибока символіка також у тому, що цей пам’ятний знак споруджено на площі Перемоги. З непохитною вірою в те, що невдовзі святкуватимемо Перемогу і над російським імперіалізмом...
Місцеві священнослужителі УПЦ Київського патріархату відправили заупокійну літію за полеглими героями. На завершення урочистостей присутні поклали до пам’ятного знака вінки та живі квіти.