У Сєверодонецьку відбулись урочистості з нагоди Дня Збройних Сил України. Участь у святковому заході, що провели в Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі, взяли командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв та голова Донецької обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць. Зі сцени виконувач обов’язків очільника Луганської ОДА Сергій Філь привітав гостей і військовослужбовців.

У вітальному слові Сергій Наєв звернув увагу на посилення обороноздатності України. «П’ятий рік поспіль Збройні Сили демонструють усьому світу, що наше військо у змозі захистити державу. На жаль, спротив російській збройній агресії обходиться найвищою ціною. Ми досі втрачаємо своїх бойових побратимів, мужніх захисників рідної землі», — промовив він і закликав хвилиною мовчання вшанувати військовослужбовців, які загинули в російсько-українській війні.

Командувач ОС вручив дружині полеглого жителя Луганщини Валерія Шишака (на знімку) орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно). Під час запеклого півгодинного бою на околицях Южного, що на Донеччині, Валерій дістав смертельне поранення від кулі ворожого снайпера.
Тим часом напередодні свята збройні формування РФ передали українській стороні тіло нашого загиблого воїна. Встановлено, що це солдат Сергій Проданюк. Він вважався зниклим безвісти після зіткнення у районі села Кримського, що відбулось 29 листопада цього року. Він поліг, відбиваючи напад противника, і під час бою особисто знищив одного з ворогів. Перемовини про передачу тіла українського солдата були тривалими. Процес відбувся на Луганщині в присутності представників ОБСЄ.

Павло ВОРОНЦОВ.
Фото прес-служби Луганської ОДА-облВЦА.