Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, Президент Петро Порошенко разом із дружиною Мариною, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман (на знімку) у День Збройних Сил України взяли участь в урочистому ритуалі вшанування пам’яті загиблих українських воїнів у Залі пам’яті на території Міністерства оборони України.

У Залі пам’яті в Книзі пам’яті також було перегорнуто сторінку на дату 6 грудня, де вказано імена загиблих у цей день військовослужбовців ЗСУ. В цей день, 6 грудня, загинули солдат Юрій Марценюк та старший прапорщик Анатолій Дегтяр.
Учасники вшанування поклали букети квітів перед Книгою пам’яті. Разом із ними квіти поклала дружина одного із загиблих героїв Ніна Марценюк.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут — www.golos.com.ua

ДОВІДКОВО

Зала пам’яті — це перший і єдиний великий меморіальний проект в Україні за роки збройного протистояння російській агресії. На стінах Зали пам’яті вміщено таблички з прізвищами військовослужбовців Збройних Сил України, які загинули впродовж 1992—2018 років. Також у Залі пам’яті розміщено Книгу пам’яті з іменами загиблих.