Уряд опрацьовує пропозицію народних депутатів від Закарпаття Роберта Горвата, Василя Петьовки та Валерія Лунченка щодо заборони імпорту авто з Росії. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив Роберт Горват.
За його словами, народні депутати отримали відповідь уряду на свій запит, надісланий кілька тижнів тому. Він стосувався заборони ввезення на митну територію України колісних транспортних засобів, що походять із Російської Федерації.
«Мінекономрозвитку вже підготувало проекти постанов уряду, якими пропонується продовжити до 31 грудня 2019 року дію постанов Кабміну № 1146 «Про ставки ввізного мита стосовно товарів, що походять з Російської Федерації» та № 1147 «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації». Отже, відповідно до нашої пропозиції, санкції буде продовжено ще на рік», — повідомив Роберт Горват.
Окрім того, він переконаний, що Кабмін підтримає і їхню з колегами ініціативу та найближчим часом заборонить ввезення транспортних засобів, що походять із РФ. «Нині центральні органи виконавчої влади опрацьовують це питання, — повідомив політик. — Ідеться про заборону ввезення до України транспортних засобів за товарними позиціями 8701, 8702, 8703, 8704, 8705, 8709, 8711 відповідно до Митного тарифу України. Це, зокрема, автомобілі легкові та вантажні, моторні транспортні засоби для перевезення 10 осіб і більше, вантажопасажирськi автомобiлi-фургони, трактори, спецтехніка (автокрани, автомобiлi пожежнi, автобетономiшалки, автомобілі прибиральні тощо)».

Ужгород.