У міській ЗОШ № 6 відбувся незвичайний правовий урок. До школярів із порадами завітали працівники поліції, а з показовим виступом — чотирилапий співробітник обласного кінологічного центру.

Начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП у Тернопільській області Петро Тихович у цікавій та доступній формі розповів учням про поняття «правомірна поведінка», «правопорушення», застеріг від жорстокості стосовно однокласників та на прикладах показав негативні наслідки такої поведінки.
Правоохоронці наголосили, що фізичні покарання, обмеження прав і свобод є насильством і не можуть застосовуватися ні однолітками, ні батьками, ні вчителями навіть з виховною метою. Обговорили гості в погонах зі школярами й правила безпечної поведінки на дорозі та вулицях, як діяти, якщо виявили небезпечні предмети. Юні тернополяни не лише слухали повчальні розповіді, а й вчилися аналізувати, яке саме правопорушення вчинено, активно ставили запитання. Зокрема, підлітків цікавило, хто нестиме відповідальність за проступки неповнолітніх, які права мають діти.
Та найбільше захоплення у найменших школярів і старшокласників викликав службовий собака Річчі — місцева зірка у багатьох навчальних закладах області. Сфотографуватися з чотирилапим помічником хотіли всі. Пес отримав гучні оплески за вміле виконання завдань, а діти дізналися про особливості роботи кінологічної служби та про те, як тренують собак.
Керівник навчального закладу Олександр Остапчук подякував поліцейським за співпрацю та зазначив, що вже традиційні зустрічі правоохоронців та учнів дають позитивний результат, адже допомагають зрозуміти закон, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Надія МИКОЛАЙЧУК.
Фото з сайту Нацполіції України.