Пацієнтам, які до кінця 2018 року не укладуть угоди з сімейними лікарями, надалі за візит до лікаря доведеться сплачувати з власної кишені. Про це повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій під час наради в ОДА, інформує департамент інформаційної політики.
— У наступному році бюджетної допомоги для лікарень «первинки» не передбачено, — нагадав посадовець. — Тому до закінчення нинішнього року всі медичні заклади мають автономізуватися та укласти договори з Національною службою здоров’я, бо з першого січня 2019-го лікарні первинного рівня не отримуватимуть субвенцію. Це означає, що пацієнту, який не уклав декларацію, доведеться платити за прийом у сімейного лікаря власні кошти.
Валерій Коровій наголосив на необхідності проведення активної інформаційної кампанії з метою нагадування про підписання договорів населенням з лікарями, а медичним закладам — з Національною службою здоров’я.
Мешканці області з початку дії кампанії «Лікар — у кожну родину», тобто з другого квітня нинішнього року, підписали 1 мільйон 113 тисяч 100 декларацій із сімейними лікарями. За словами керівника обласного департаменту охорони здоров’я Людмили Грабович, це майже 80 відсотків від загальної кількості населення краю.

Вінницька область.