За добу (станом на ранок 10.12) російські окупаційні війська 14 разів порушили режим припинення вогню. За даними прес-центру штабу ООС, противник продовжує застосовувати озброєння, заборонене Мінськими угодами.
Зокрема, ворог відкривав прицільний вогонь з мінометів калібру 82 мм неподалік Новотошківського, що на Луганщині, та хутора Вільного — на попаснянському напрямку. Загалом під час обстрілів бойовики використали 19 мін.
По опорних пунктах наших військ поблизу населених пунктів Станиця Луганська, Авдіївка, Тарамчук, Красногорівка, шахта «Бутовка», Павлопіль, Водяне та Гнутове окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.
«Під час бойових дій поранення зазнав один військовослужбовець. За даними розвідки, двох окупантів було знищено, а ще чотирьох поранено. Крім того, РФ продовжує постачати важку зброю на Донбас. Так, співробітники СММ ОБСЄ зафіксували на окупованих територіях Луганської області артилерію окупантів у вигляді самохідних гаубиць «Гвоздика» та гаубиць «Жаба». Обидва типи гаубиць належать до великокаліберних (122 мм)», — йдеться у повідомленні штабу.