РІВНЕ:

Директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук повідомив, що у січні-листопаді за сприяння служби зайнятості області працевлаштовано 34,9 тисячі осіб. При цьому 65% із них працевлаштовано оперативно до набуття статусу безробітного. На нові робочі місця із здійсненням компенсації витрат роботодавцю у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 710 безробітних громадян.

Вісім тисяч роботодавців поінформували центри зайнятості області про наявність 41,6 тисячі вакансій. Обласною службою зайнятості укомплектовано 34,1 тисячі (або 82%) вакансій.
Станом на 1 грудня кількість зареєстрованих безробітних у центрах зайнятості області становила 11,2 тисячі осіб. 8,8 тисячі отримували допомогу з безробіття, середній розмір якої у листопаді становив 2044 гривні (у листопаді 2017 року — 1759 гривень).
У базі даних обласної служби зайнятості станом на 1 грудня — 1,9 тисячі вакансій. Завдяки зростанню кількості вакансій знизився дисбаланс між попитом та пропозицією на ринку праці: в середньому на одну вакансію претендували шість безробітних (торік — вісім).

За матеріалами Рівненського ОЦЗ підготувала Олександра ЮРКОВА.