За добу (станом на ранок 12.12) російські найманці 11 разів порушили режим припинення вогню. Противник продовжує застосовувати озброєння, заборонене Мінськими угодами. За даними прес-центру штабу ООС, ворог відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм неподалік населеного пункту Опитне на донецькому напрямку.
Також бойовики вели вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по населених пунктах Зайцеве, що на горлівському напрямку, Мар’їнка, Красногорівка, Невельське, Новомихайлівка, Славне, Північне на донецькому напрямку та по населеному пункту Чермалик на маріупольському напрямку.
«Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем наших військ. У результаті бойових дій два військовослужбовці дістали поранення. За даними розвідки, одного окупанта знищено, а ще п’ятьох — поранено», — зазначили в штабі.
Про останні події на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — околиці Донецька): «Обстріли не припиняються. Великокаліберні кулемети, РПГ, СПГ, міни прилітають. Щоб вгамувати окупантів, відповідаємо без вагань, але переважно з кулеметів. З самого ранку довелося втихомирювати ворога. Спрацьовує таке заспокійливе бездоганно. Зараз спокійно. Поведінка орків різко змінилася. Вони тепер почали гатити частіше й більшим калібром. Стріляють вдень, раніше такого не було. Днями у них відбулася ротація — заїхала нова група гастролерів. Наша розвідка доповідає: прибули кадрові російські військові. Тому очікуємо нових провокацій. Усі хлопці в підрозділі живі й здорові».