Реалізацію проекту «Мобільна поліклініка» почали в Одеській області.
Як розповів голова Одеської ОДА Максим Степанов, цей проект передбачає проведення діагностики і надання кваліфікованих консультацій сільському населенню за допомогою так званих мобільних поліклінік і за необхідності — телемедицини.
— Принцип роботи дуже простий: два авто-амбуланси і дві команди фахівців їздитимуть усією областю. Огляди відбудуться у всіх районах без винятку, абсолютно безплатно. Проект системний, розрахований не на один рік. Ми внесемо ці зміни до програми «Доступна медицина» на 2019—2020 роки. Сподіваюся, на сесії облради депутати їх підтримають, — наголосив чиновник.
Діагностику здійснюватимуть кардіологи, офтальмологи, зокрема й дитячий, гінекологи, ендокринологи, фахівці ультразвукової діагностики. Крім того, мобільні авто-амбуланси оснащені також пересувним кабінетом мамографії. Направлення на огляд видаватимуть сімейні лікарі. Мобільні поліклініки відвідуватимуть населені пункти за графіком.
Проект «Мобільна поліклініка» передбачає виявлення патологій найпоширеніших хвороб на ранній стадії з подальшим направленням пацієнтів для обстеження й лікування до закладів високоспеціалізованої медичної допомоги.