В Івано-Франківській обласній раді підбили підсумки обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Експертна комісія визначила переможців із кожного району.

Водоспад «Дівочі сльози» — неабияка туристична принада на березі Дністра.

 Фото Михайла Ковтуна.

Найбільше проектів стосується розвитку туризму. Це облаштування рекреаційних зон у Старих Богородчанах та Солотвині, Чорногірського туристично-екологічного центру «Гаджіна», туристично-інформаційного центру «Під Писаним каменем», відновлення туристичної привабливості території Раковецького середньовічного замку та інші.
Переможними стали аж чотири проекти із Косівського району. Це відродження культурного осередку «Урочище водоспад Гук», створення та освітлення туристичного маршруту зі встановленням оглядового майданчика на горі Михалкова в селі Город, облаштування мотузкової атракції «Плутанка» на території села Пістинь та оглядового майданчика на березі річки Пістинька в селі Шешори.
Низка проектів передбачає розвиток агропромислової галузі: облаштування сільськогосподарського кооперативу в Старуні, підтримку розвитку бджільництва та садівництва, виробництва органічної продукції, встановлення обладнання для швидкої заморозки малини, лохини тощо.
Не оминули увагою й екологічні проекти: будівництво очисних споруд у Верховині, Верхнянській ОТГ, організацію роздільного збору сміття та облаштування полігонів для твердих побутових відходів у Матеївецькій ОТГ тощо. Не залишилися осторонь і питання щодо розчищення русел річок, ремонту каналізації. Низка проектів спрямована на збереження культурно-історичної спадщини.
Нагородження переможців дев’ятого обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування відбудеться врочисто, щоб був приклад для тих громад, котрі досі зволікають із написанням проектів.

Івано-Франківська область.