Чотири сільські громади Березнівського району Рівненщини — Малинська, Яринівська, Бронська та Полянська — вирішили об’єднатися в одну у форматі, що не був раніше передбачений перспективним планом. 
Ініціював таке об’єднання Малинський сільський голова Анатолій Дімітров ще наприкінці минулого року. Весь нинішній рік тривали консультації та обговорення у сусідніх громадах. Кожна сільська рада двічі розглядала ці питання на своїх сесіях. А у вересні цього року Рівненська ОДА надала всім чотирьом радам позитивні висновки на їх проекти рішень про об’єднання.
Протягом вересня-листопада відбулися сесії сільрад, на яких прийнято остаточні рішення про добровільне об’єднання територіальних громад. Першою ухвалила відповідне рішення Малинська сільрада — ще 21 вересня. У жовтні відповідні рішення прийняли Яринівська та Бронська сільські ради. Найдовше чекали рішення від Полянської сільської ради, в якій сільський голова та депутати мали певні розбіжності щодо цього питання. Але на позачерговій сесії Полянської сільської ради абсолютною більшістю голосів рада проголосувала «за».
Як зазначив Михайло Шелеп — радник з питань децентралізації Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», цих рішень сільрад достатньо, аби вважати Малинську сільську об’єднану територіальну громаду створеною.

Рівне.