У дошкільному закладі «Барвінок», що в селі Терешки під Полтавою, урочисто відкрито ще одну, вже п’яту, групу, розраховану на 25 дітей. Вони перебуватимуть в іншому приміщенні. Власне, саме там, де раніше розміщувалися працівники апарату місцевої сільради (віднедавна — об’єднаної територіальної громади).
Останніх тут вирішили потіснити насамперед з огляду на перевантаженість згаданого садочка у великому приміському селі. Нині його відвідують понад 130 вихованців із різних населених пунктів ОТГ. Щоб їм було просторіше й комфортніше, організували додаткову різновікову групу. При цьому одним лише переселенням дошкільнят на колишню адміністративну площу, зрозуміло, не обмежилися.
Спочатку тут переобладнали системи опалення та освітлення, замінили сантехніку, пофарбували стіни, закупили сучасні меблі. На ремонтні роботи з бюджету громади витратили 230 тисяч гривень, ще 199 тис. грн на умеблювання «доточили» зі скарбниці держави. Тож у новій групі садочка створено належні умови для підготовки дітей до школи та їх гармонійного розвитку. Про все те у громаді дбатимуть і надалі. Зокрема, після того як сільрадівські працівники переберуться в окрему адмінбудівлю, на розширених площах «Барвінку» планують відкрити ще й ясельну групу та спортзал.