Двадцятий рік поспіль у Вінниці виплатили іменні стипендії облради та ОДА кращим студентам вишів із числа дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування. За цей період на ці потреби з обласного бюджету витрачено понад десять мільйонів гривень. Загалом більш як сім тисяч студентів із названої категорії отримали винагороду від влади за старання у навчанні, громадському житті, художній самодіяльності та спорті. Обласна влада краю ще у 1998 році, першою в державі, запровадила таку форму підтримки студентів-сиріт. Відтоді вони щорічно отримують матеріальну відзнаку.
Традиційно її вручають напередодні Новорічних свят в одному з найкращих залів обласного академічного музично-драматичного театру імені Садовського. Таку місію виконують керівники області.
— Час креативної економіки — так називають нинішній період світового розвитку економісти, — зазначив у виступі перед стипендіатами, а також іншими представниками студентської молоді голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. — Це час багатьох викликів, але і багатьох можливостей. Кому, як не вам, молодим, підкорювати нові вершини? Адже живемо в демократичному суспільстві, коли людина має можливості сповна розкривати свої здібності.
Заступник голови облради Михайло Кременюк побажав стипендіатам шукати можливості для реалізації своїх здібностей з метою розвитку і зміцнення держави, залишатися патріотами рідної країни. Крім стипендій учасники зустрічі отримали новорічні подарунки. Актори театру подарували їм виставу.
За повідомленням департаменту інформаційної діяльності ОДА, нинішнього року протягом двох навчальних семестрів студентам-сиротам виплачено з бюджету 1 мільйон 140 тисяч гривень. Стипендії від обласної влади отримали майже сімсот студентів навчальних закладів краю.

Колективне фото нагадуватиме стипендіатам про їхню передноворічну зустріч із керівниками області — головою ОДА Валерієм Коровієм та заступником голови облради Михайлом Кременюком.

Віктор СКРИПНИК.
Фото з сайту Вінницької облради.