Після десятилітньої перерви в Ізмаїлі Одеської області почали відроджувати аеропорт.
— Перший етап — це проектування відродження аеропорту, його економічної доцільності (ресурсних витрат і вартості), а після цього — робота на всіх рівнях з метою залучення коштів для реалізації проекту. Враховуючи, що аеропорт потрібен насамперед місту, ми і є ініціаторами проектування разом з Одеською ОДА й облрадою, — прокоментував подію ізмаїльський міський голова Андрій Абрамченко.
Зазначимо, що місто робить перший крок у відродженні аеропорту — на найближчу сесію Ізмаїльської міськради (21 грудня) винесено питання про надання пільги на землю по аеропорту на підставі листа облради, де гарантується, що наступного року буде виділене фінансування на капітальний ремонт будівлі аеровокзалу.

ДОВІДКОВО

Підприємство було відкрито в 1944-му. Спочатку аеродром використовувався прикордонниками, потім військовими моряками. В 1964—1989 рр. експлуатувався як цивільний аеропорт. 1997-го одержав статус міжнародного й друге життя. В 2001-му підприємство передали в комунальну власність Ізмаїла. А взимку 2009-го аеропорт тимчасово припинив свою роботу у зв’язку з фінансовою кризою. Нині перебуває в законсервованому стані. Місто підтримує й зберігає злітно-посадкову смугу в більш-менш задовільному стані. Водночас вона теж вимагає вкладень — для реконструкції і ремонту.